Stress Management - Trgovine CaliVita International

Pojdi na vsebino

Stress Management

Stress Management B-Complex
100 tablet

Doziranje:
1 do 3 tablete na dan. Zaužijte jo zjutraj med obrokom, oz. takoj po njem. Izdelek je namenjen odraslim osebam (nad 14 let)! Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti!

Aktivne sestavine
100mg Holin
100mg Inozitol
60mg Vitamin C
15mg Niacin
13.5mg Magnezij
5mg Pantotenska kislina
2mg Vitamin B6
1.8mg Vitamin B2
1.3mg Vitamin B1
100mcg Folna kislina
2mcg Vitamin B12
kompleks vitaminov B - ob stresu

Stres je del našega življenja. Medtem ko pozitivni stres, ki nas motivira in spodbuja našo produktivnost, potrebujemo, pa nam lahko negativni stres zagreni življenje in ob podaljšani izpostavljenosti povzroči celo nekatere bolezni. Preprečite stres s primernim življenjskim slogom in ustrezno prehrano! Vitamini B6, B12, C in Mg prispevajo k delovanju živčnega sistema ter normalnem psihološkem delovanju, imajo pa tudi vlogo pri sproščanju energije pri presnovi. Poleg tega imajo vitamini B6, B12 in C vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Komu ga priporočamo?

  • Vsem, ki so izpostavljeni vsakodnevnemu stresu zaradi svojega dela ali življenjskega sloga.
  • V primeru intenzivne telesne obremenitve.
  • Vsakomur, ki želi okrepiti svoj imunski sistem.

  • Pomaga pri obvladovanju stresa in je obenem vitaminsko dopolnilo.
  • Vsebuje vse vitamine B, ki so potrebni za delovanje telesa.
  • Z dodanim vitaminom C, cinkom in magnezijem za še večjo učinkovitost.

V primeru pomanjkanja...
Med simptome pomanjkanja vitamina B spadajo: simptomi se lahko raztezajo od pomanjkanja apetita, anemije in težav s kožo do težav s srcem, mišicami, živci in presnovo, odvisno od vrste vitamina B, ki ga ne zaužijete v zadostnih količinah.*

Ali ste vedeli?
Ali ste vedeli, da bolezen po imenu beriberi povzroča pomanjkanje vitamina B1? Prvi zapisi tega stanja segajo v čas 2697 pr. n. št., povezavo med simptomi in pomanjkanjem vitaminov pa so ugotovili šele leta 1937. Dandanes se bolezen pojavi večinoma zaradi uživanja oluščenega riža na daljnem vzhodu in zaradi alkoholizma v razvitih državah.
Povzetek:
Tablete, ki vsebujejo celoten spekter vitaminov B in vitamin C in magnezij. Pomirjanje živčne napetosti in pomirjajo, varujejo srce in ožilje.

V času fizičnega ali psihičnega stresa, prehranjevalnih zahtev naših povečanjem presnove. To je lahko še posebej velja za hranilne snovi, ki spadajo v družino B vitaminov, predvsem iz dveh razlogov. Prvič, igrajo pomembno podporno vlogo pri proizvodnji energije, in funkcije centralnega živčnega sistema, in drugič, da so voda soluable in zato ne shranjujejo v telesu. Ti dejavniki lahko vitamini B bolj dovzetni za izčrpavanje v času stresa v primerjavi z drugimi hranilnimi snovmi. To je razlog, zakaj kakovost kompleks B vitaminov, z visoko biološko razpoložljivostjo oporo CaliVita ® StressManagement izdelka.

Vitamini, ki pripadajo tej kompleks vključuje B1 tiamin, B2 riboflavin, niacin B3, B5 pantotensko kislino, B6 piridoksin, biotin B7, B8 inositol, B9 folno kislino in B12 kobalamin. Holin, hkrati pa tehnično ni vitamin, ki je pogosto vključen v to skupino, saj deluje v tesni povezavi s folno kislino in kobalamin. Veliko teh pomembnih hranil, so vključeni v presnovnih procesih, ki pretvarjajo ogljikovih hidratov in maščob v energijo. Kot je dobro, B vitamini igrajo ključno vlogo pri oblikovanju in proizvodnji rdečih krvnih celic, ki so pomembne za izvajanje kisika do celic. Več vitaminov B igrajo pomembno vlogo pri proizvodnji hormonov, in ureditev ravni holesterola. Drugi, kot holin in inozitol vlogo pri prenosu živčnih impulzov, podpira celovitost živčnih celicah in prispeva k zdravo delovanje centralnega živčnega sistema.

CaliVita ® izboljšano formulo z dodatkom vitamina C in magnezija. Vitamin C je še voda soluable vitamina, ki pripomore k sintezi nekaterih neurotransmitting hormonov, ki so ključnega pomena za delovanje možganov in lahko vplivajo na razpoloženje. Kot tudi, da prispeva k proizvodnji energije procesov v našem telesu. Magnezij je tudi bistvenega pomena za podporo procesa pretvorbe maščob in ogljikovih hidratov v uporabno energijo.

Opombe:
Ko je jemanje vitamina B kompleks v urinu lahko postane temno rumene barve in ima poseben vonj, s stalno telesno obremenitvijo - na primer v profesionalnem športu - lahko je komaj opazna.

POZOR!
  • Moral bi se posvetujte s kvalificirano zdravnika, preden vzamete katero koli dodatka.
  • Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa.
  • Prehranska dopolnila ne more nadomestiti uravnotežene mešane prehrane.
  • Hraniti izven dosega otrok.

Viri:
* Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
Nazaj na vsebino