Beta Carotene - Trgovine CaliVita International

Pojdi na vsebino

Beta Carotene

Beta Carotene
100 mehkih kapsul

Priporočeni dnevni vnos (PDV):
1 mehka kapsula na dan

SESTAVINE
9000 i.e. Beta karoten

Neaktivne sestavine:
rastlinsko olje, želatina, voda, glicerin, lecitin, silicijev oksid

*Krepko označene sestavine v izdelkih lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti.
OPOZORILO

Pozor! Kadilci in osebe, ki delajo z azbestom, naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom. Beta karoten ne nadomešča zunanje zaščite pred UV-žarki. Dolgotrajno uživanje visokih odmerkov beta karotena lahko povzroči obarvanje dlani in stopal, kar je popolnoma normalno in po prekinitvi jemanja dopolnila izgine.
Beta karoten je predhodna sestavina vitamin A; glede na potrebe ga lahko človeško telo pretvori v vitamin A. Vitamin A je gradnik očesne mrežnice, bistvenega dela naših oči z nepogrešljivo vlogo pri ohranjanju vida. Prav tako vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in zdrave kože.

KOMU GA PRIPOROČAMO?
 • Preden se odpravite na počitnice, da kožo pripravite na sončenje, in vsem, ki želijo svojo porjavelo polt ohraniti nekoliko dlje.
 • Osebam, ki želijo ohraniti dober vid.
 • Osebam, ki želijo normalno delovanje sluznic in kože.

V PRIMERU POMANJKANJA...
Med simptome pomanjkanja vitamina A spadajo:nočna slepota, očesne težave, težave pri tvorbi krvi, driska, kožne bolezni, dovzetnost za okužbe zgornjih dihal.

ALI STE VEDELI?
Ena tableta izdelka zagotovi toliko beta karotena kot 14 marelic.

ZAKAJ IZBRATI TA IZDELEK?
7 razlogov, zakaj izbrati CaliVitine izdelke:

 • Z izjemnim strokovnim ozadjem CaliVita že preko 25 let ponuja izdelke, ki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti.
 • Vedno si prizadevamo uporabljati naravne surovine (hranila) najboljšega porekla.
 • Z našim razvojem skrbimo za boljšo absorpcijo hranil, zlasti organskih.
 • Ponujamo 100 % jamstvo za kakovost naših izdelkov.
 • Naši izdelki so podvrženi strogemu in večkratnemu varnostnemu nadzoru, da se nenehno zagotavlja le najboljša kakovost izdelkov.
 • Večina naših prehranskih dopolnil je proizvedena v ZDA pod strogimi farmacevtskimi pogoji.
 • Izdelki so narejeni v skladu z načeli dobre proizvodne prakse (Good Manufacturing Practice), medtem ko se izvaja tudi stalen nadzor in redna revizija s strani FDA (Food and Drug Administration). Delamo v tesnem sodelovanju z lokalnimi oblastmi, da kupcem vedno zagotovimo izdelke najboljše kakovosti.
Beta karotén - doplnok stravy
Opis:
Naše telo sintetizira vitamin A iz beta karotena v zahtevanih zneskih. Beta karoten igra pomembno vlogo pri obrambi polinenasičenih maščobnih kislin pred prostimi radikali in pomaga vzdrževati normalno delovanje celic.

Beta karoten spada v skupino rastlinskih pigmentov imenovanih karotenoidi, ki dajejo zelenjavi svetle barve. Karotenoidi jih telo uporablja za sintezo vitamina A in beta karoten je bogat vir tega vitamina za telo.

Večina ljudi pravilno povezati Vitamin A z dobro vizijo, še posebej v slabih svetlobnih pogojih. Reducirana oblika vitamina A imenovano retinola je pomemben člen v reakciji kemijsko verige v očesu, ki pošilja impulze optičnega živca. Vitamin A ima tudi pomembno vlogo v strukturi, integritete, rast in popravilo epitelijskih celic. Epitelne celice so specializirane celice, ki črte notranje in zunanje površine različnih organov, žlez in votlin v telesu, kot respiratornega, urinalnega, in gastrointestinalnem traktu, endokrinega in ožilja. Kot je dobro, je naša koža iz epitelnih celic. Te celice so bistvenega pomena za imunski sistem, kot je njihova selektivna permeabilnost ščiti telesne površine pred vdorom s patogeni. Kot je dobro, nekatere vrste epitelijskih celic so odgovorni za sluzničnih izločkov, ki so ključnega pomena za pravilno in zdravo delovanje prebavil. Tako, Vitamin A zagotavlja prehransko podporo za zdravo kožo, dober vid in pravilno delovanje različnih presnovnih procesih.

Beta karoten je močan antioksidant, koristen pri lovljenju prostih radikalov iz telesa. Prosti radikali so nestabilne atomi z neparni elektroni, ki kradejo elektrone iz drugih atomov, ki jih povzročajo, v zameno, da postanejo prosti radikali. Mnogi znanstveniki verjamejo, da je eden od vzrokov staranja poškodba celic, ki jih nenadzorovano verižno reakcijo prostih radikalov lahko povzroči.

Pogoji, ki lahko prispevajo k pomanjkanja vitamina A vsebuje alkohola ali uživanje tobaka, slaba prehrana in bolezni.

POZOR!
 • Vi bi se morali posvetovati s kvalificirano zdravnika, preden vzamete katerokoli dodatek.
 • Beta karoten dopolnjevanje ni priporočljivo za kadilce.
 • Snovi zmanjšujejo raven holesterola (soja, česen) in nekatere antacidov lahko zmanjša absorpcijo vitamina A.
 • Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa.
 • Prehranska dopolnila ne more nadomestiti uravnotežene mešane prehrane.
 • Hranite izven dosega otrok.

Ključne besede: beta karoten, Calivita, beta karoten, vitamin A
Nazaj na vsebino