Arginine Plus - Trgovine CaliVita International

Pojdi na vsebino

Arginine Plus

Arginine Plus
100 tablets

Doziranje:
1 tableta dnevno. Zaužijte jo zjutraj med obrokom ali takoj po njem. Izdelek je namenjen odraslim osebam (nad 14 let)! Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti!

Aktivne sestavine
500mg L-arginin
50mg Alfa-ketoglutarna kislina
600mcg Mangan
ovečanje vzdržljivosti

Arginin je aminokislina, ki sodeluje pri delovanju, razvoju in obnovi mišic. Arginin spodbuja rastne hormone in insulin ter je predhodna sestavina esencialnega dušikovega oksida, ki razširja žile. Izdelek pomaga pri sintezi beljakovin ter izločanju rastnih hormonov in insulina, ker razširja žile, pa prispeva tudi k zaščiti sistema srca in ožilja. Izdelek poleg L-arginina vsebuje tudi mangan in Alfa-ketoglutarno kislino, katerih aktivne učinkovine vplivajo na normalno delovanje metabolizma in veznih tkiv, ohranjanje zdravih kosti in zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Komu ga priporočamo?
  • Športnikom in bodybuilderjem, ker spodbuja pretok kisika in hranil ter rast in obnovo mišične mase.
  • Vsem, ki opravljajo težka fizična dela.
  • Vsem, ki so izpostavljeni oksidativnemu stresu.

Ali ste vedeli?
Ena tableta Arginine Plusa vsebuje toliko l-arginina kot 4,5 kg orehov!

Ali ste vedeli, da se lahko tvorba arginina v telesu v določenih okoliščinah zmanjša (npr. stres, izčrpno fizično delo)?
Povzetek:
Čeprav je naše telo je sposoben sintetizirati arginin, obstajajo določene situacije v življenju, ko se je njena proizvodnja zmanjšuje. Ena stvar, ki lahko povzroči takšno zmanjšanje, in je pogosto izkušeni in poznajo mnoge od nas je stres. Uporaba arginina se je znatno povečalo, saj ima več znanih koristne učinke. Vpliva na splošno fiziološko dilatacijo krvnih žil, zaradi česar je priljubljen dodatek za športnike.

Aminokislina L-arginin prisoten v večini vir beljakovin, kot so meso, mlečni izdelki in celih zrn. Kot je dobro, lahko naše telo sintetizirati majhne količine njo. Arginin opravlja več pomembnih funkcij za presnovo. Naša telesa uporabo arginina za proizvodnjo dušikovega oksida. Dušikovega oksida ima učinek razširi krvne žile in izboljšuje pretok krvi, zaradi česar je izboljšano hranila in dostave kisika do celic, in izboljšano odstranjevanje odpadkov. Kot je dobro, arginin je predhodnik kreatina, ki ima pomembno vlogo pri mišično energijo in močjo. Pomaga podpirati izboljšano cirkulacijo, skupaj z vlogo arginin pri sintezi beljakovin, delitev celic, in mišične energije, je razlog, arginina je priljubljena med športnikov.

Arginin pomaga podpirati razstrupljanje s pomočjo za odstranitev amoniaka iz telesa. Kot je dobro, arginin igra pomembno vlogo v imunski sistem, kot je uravnava aktivnost priželjca ki predeluje bele krvne celice, znane kot T-limfocitov. Arginin ima pomembno vlogo pri proizvodnji rastnega hormona in insulina. Fizična proizvodnja arginina našega telesa se lahko poslabša zaradi dejavnikov, kot so fizični ali psihični stres, slaba prehrana, ali bolezni.

POZOR!
  • Moral bi se posvetujte s kvalificirano zdravnika, preden vzamete katero koli dodatka.
  • Arginina ni priporočljivo za diabetike, saj lahko vpliva na izločanje inzulina.
  • Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa.
  • Prehranska dopolnila ne more nadomestiti uravnotežene mešane prehrane.
  • Hraniti izven dosega otrok.
Nazaj na vsebino