Lutein Plus - Trgovine CaliVita International

Pojdi na vsebino

Lutein Plus

Lutein Plus
60 kapsul

Doziranje:
1 kapsula dnevno. Zaužijte jo med obrokom ali takoj po njem. Izdelek je namenjen odraslim osebam (nad 14 let)!

Aktivne sestavine
50mg Vitamin C
25mg Izvleček borovnic (25% antocianov)
6mg Lutein
0.5mg Zeaksantin
0.2mg Vitamin A (retinol acetat)
kompleksna zaščita oči

Lutein PLUS je kompleksna antioksidativna formula, ki smo jo razvili posebej za zaščito zdravja oči. Čeprav je ameriška borovnica znana po rezultatih v tradicionalni medicini, sta lutein in zeaksatin najpomembnejši sestavini makule, področja v očesu, ki je odgovorno za oster vid. Delujeta kot »filter«, ščitita zdravje mrežnice pred škodljivimi učinki močne svetlobe in UV-sevanja ter lahko tako zakasnita staranje oči in zmanjšata tveganje za razvoj starostne degeneracije makule (SDM).

Komu ga priporočamo?
  • Vsem, katerih oči so izpostavljene dodatnim napetostim (uporaba računalnika, gledanje televizije, vožnja, izpostavljenost klimatski napravi, slaba in/ali umetna svetloba).
  • Vsem nad 40. letom starosti.
  • Vsem, ki želijo ohraniti oster vid in zdravje svojih oči.

Ali ste vedeli?
Ali ste vedeli, da je SDM tretji najpogostejši vzrok slepote? Po podatkih SZO je leta 2009 skoraj 400 milijonov ljudi trpelo za določeno vrsto težave z vidom.*
Povzetek:
Lutein Plus je kompleks antioksidant formula, ki smo jih razvili posebej za podporo zdravju oči. To je lahko učinkovita pomoč za vse, katerih oči so izpostavljeni povečanim pritiskom; na primer tiste, ki delajo z računalniki, ali pri umetni svetlobi.

Lutein Plus je pravi antioksidant bomba, katere aktivne sestavine pomagajo ohranjati zdravje oči. Njegova glavna aktivna sestavina isLutein, poseben antioksidant. To se kopiči v očeh, predvsem v rumeni pegi plasti, kjer je na eni strani ščiti pred prostimi radikali, ter na drugi strani pa pomaga brani oči pred škodljivimi učinki svetlobe. Makula (macula lutea) je približno 6 mm območje, ki zavzema osrednji del mrežnice, ki je spot oster vid, ki jih uporabljamo v glavnem pri branju ali delajo z nečim blizu našimi očmi. Mrežnice je tkivo, ki vsebuje lahke zaznavanja celice očesa. Mrežnica posreduje podobo prihaja v očeh od objekta do možganov. Porabijo dnevno količino 6 mg (ki je že 1 kapsula) luteina, skupaj z zdravim načinom življenja, lahko učinkovito podpira zdravje naših oči.

Druga glavna sestavina formule Zeaksantin, ki se pogosto uporablja v kombinaciji z luteinom je tudi antioksidant spojina, ki pripada karotenoidov, ki se nabira v očeh. Zeaksantin stabilizira membrane, s katerimi je sodeloval v obrambi membrano mrežnice pred svetlobo.

Lutein Plus tudi eden najpomembnejših rastlinskih snovi za oči, borovnice, ki vsebujejo antocyanines, ki pomagajo vzdrževati normalno delovanje mrežnice, ohraniti zdravo raven vsebnosti kolagena očesa in poleg tega, da ščitijo zdravje kapilar proti škodljive učinke prostih radikalov. Vitamin A je nujno potreben za dober vid. Lutein Plus se priporoča vsem, za katere je ohranitev oster vid pomembno. Seveda njegova antioksidant učinek prevladujejo ne le v očeh ampak tudi v drugih organov in metaboličnih procesih kot tudi.

POZOR!
• Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa.
• Prehranska dopolnila ne more nadomestiti uravnotežene mešane prehrane.
• Hranite izven dosega otrok.

Viri:
*http://www.who.int/blindness/causes/priority/en/index8.html;http://journals.lww.com/optvissci/pages/articleviewer.aspx?year=2008&issue=02000&article=00006&type=abstract
Nazaj na vsebino