Mega Zinc - Trgovine CaliVita International

Pojdi na vsebino

Mega Zinc

Mega Zinc
100 tablet

Doziranje:
1 tableta na dan.

Aktivne sestavine
50mgCink
megaodmerek ekološkega cinka

Cink je element v sledeh, ki ima vlogo pri presnovi kislin in baz, ogljikovih hidratov, maščobnih kislin in sintezi beljakovin ter se nahaja v vsaki celici našega telesa. Ima vlogo pri delovanju našega imunskega sistema, prispeva k ohranjanju zdravih las, kože in nohtov, prispeva k vzdrževanju normalne ravni moškega spolnega hormona testosterona v krvi in in ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, hkrati pa s svojim antioksidativnim učinkom ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Komu ga priporočamo?
- Vsem, ki živijo v mestih z onesnaženim zrakom.
- Vsem, ki ne uživajo prehranskih izdelkov z visoko vsebnostjo cinka, kot so meso ali polnozrnata žita, redno in v zadostnih količinah.
- Športnikom in vsem, ki opravljajo težko fizično delo.
- Vsakomur v času stresnih življenjskih situacij.

V primeru pomanjkanja...
Med simptome pomanjkanja cinka spadajo: v blagih primerih težave s kožo, z lasmi, nohti in vidom ter podaljšani čas celjenja ran. Če je pomanjkanje hujše, pa lahko povzroči nizko rast in atrofijo mod.**

Ali ste vedeli?
Ena tableta izdelka Mega Zinc zagotavlja toliko cinka kot 93 jajc!

Ali ste vedeli, da številne študije poročajo o koristih uživanja cinka kot prehranskega dopolnila osebah z motnjami presnove ogljikovih hidratov, saj poleg številnih koristnih učinkov cink sodeluje tudi pri presnovi ogljikovih hidratov?
Povzetek:
Cink je eden od najpomembnejših elementov v sledovih; sodeluje pri delovanju več encimov. To je mogoče najti v vseh naših celicah, vendar naše telo ga ne shranite in se lahko pojavi pomanjkanje. Potrebujemo cinka neprekinjeno in v nekaterih primerih - ljudi, ki živijo na območju, kjer je zrak onesnažen, ali nimajo uravnotežene, mešano prehrano, - je vredno, da ga dopolni v obliki sodobne formule.

Cink, naravno prisotne v školjkah, polnozrnate žitarice, ohrovt, stročnice, zelenjava, mlečni izdelki, je eden najpomembnejših elementov v sledovih za dobro zdravje. Je aktivator več kot 70 encimov, beljakovin, ki so odgovorni za napeljevanje različnih ključnih biokemičnih reakcij v telesu. Eden od encimov, ki se opira na cinka je insulin, ki je bistvenega pomena za pravilno presnovo ogljikovih hidratov in energije. Cink je potreben za pravilno delitev celic, zaradi česar je zelo pomemben element za imunski sistem, v katerem so zahteve za replikacijo celične ogromno. Cink igra tudi pomembno vlogo pri funkciji reproduktivnih organov, in prispeva k strukturno celovitost veliko beljakovin v telesu. Pomanjkanje cinka v celičnih membranah celic naredi bolj dovzetne za oksidativne poškodbe zaradi prostih radikalov.

Cink ni enakomerno porazdeljena v telesu. Možgane, srce in pljuča imajo ponavadi bolj stabilne koncentracije, medtem ko je količina v krvi in ​​reproduktivnih organov, kaže, da se razlikujejo glede na količino cinka v prehrani. Presnovne ravni cinka lahko negativno vplivalo na onesnaževanje, neuravnotežena prehrana, duševni ali fizični stres, nosečnost, dojenje, ali bolezni.

POZOR!
  • Moral bi se posvetujte s kvalificirano zdravnika, preden vzamete katero koli dodatka.
  • Absorpcijo cinka se lahko zmanjša s kalcijem, ali zaužijejo veliko vlaknin.
  • Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa.
  • Prehranska dopolnila ne more nadomestiti uravnotežene mešane prehrane.
  • Hraniti izven dosega otrok.

Viri:
*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis – R Jayawardena, P Ranasinghe, P Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda – Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13.

** A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp.
Nazaj na vsebino