Mega Zinc - Trgovine CaliVita International

Pojdi na vsebino

Mega Zinc

Mega Zinc
Minerali Calivita
Megaodmerek ekološkega cinka

100 tablet
Količina na zalogi: 43
12.90 €
ekološki cink
Tablete, ki vsebujejo organsko spojino cinka v obliki kelatov, dobro absorbira in učinkovito uporablja telo.
propagácia zľava 25% >>
arrow
Calivita Mega Zinc

megaodmerek ekološkega cinka

megaodmerek ekološkega cinka

Cink je element v sledeh, ki ima vlogo pri presnovi kislin in baz, ogljikovih hidratov, maščobnih kislin in sintezi beljakovin ter se nahaja v vsaki celici našega telesa. Cink ima vlogo pri delovanju našega imunskega sistema, prispeva k ohranjanju zdravih las, kože in nohtov, k vzdrževanju normalne ravni moškega spolnega hormona testosterona v krvi in ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, hkrati pa s svojim antioksidativnim učinkom igra vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.


Ima vlogo pri delovanju našega imunskega sistema, prispeva k ohranjanju zdravih las, kože in nohtov, prispeva k vzdrževanju normalne ravni moškega spolnega hormona testosterona v krvi in in ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, hkrati pa s svojim antioksidativnim učinkom ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Komu ga priporočamo?
 • Vsem, ki živijo v mestih z onesnaženim zrakom.
 • Vsem, ki ne uživajo prehranskih izdelkov z visoko vsebnostjo cinka, kot so meso ali polnozrnata žita, redno in v zadostnih količinah.
 • Športnikom in vsem, ki opravljajo težko fizično delo.
 • Vsakomur v času stresnih življenjskih situacij.
 • Vsem, ki želijo izvrstno in nujno potrebno podporo imunskega sistema!

V primeru pomanjkanja...
Med simptome pomanjkanja cinka spadajo: v blagih primerih težave s kožo, z lasmi, nohti in vidom ter podaljšani čas celjenja ran. Če je pomanjkanje hujše, pa lahko povzroči nizko rast in atrofijo mod.**

Ali ste vedeli?
Ena tableta izdelka Mega Zinc zagotavlja toliko cinka kot 93 jajc!

Ali ste vedeli, da številne študije poročajo o koristih uživanja cinka kot prehranskega dopolnila osebah z motnjami presnove ogljikovih hidratov, saj poleg številnih koristnih učinkov cink sodeluje tudi pri presnovi ogljikovih hidratov?

VIRI:
*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis – R Jayawardena, P Ranasinghe, P  Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda – Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13.
** A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp.
100 tablet

Doziranje
1/2 tablete na dan

Aktivne sestavine
Cink 25 mg

Pozor! V primeru ledvičnih težav se pred jemanjem izdelka posvetujte z zdravnikom, saj se cink primarno izloča skozi urin.
Uživanje izdelka Mega Zinc priporočamo samo občasno! Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

POZOR!
 • Moral bi se posvetujte s kvalificirano zdravnika, preden vzamete katero koli dodatka.
 • Absorpcijo cinka se lahko zmanjša s kalcijem, ali zaužijejo veliko vlaknin.
 • Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa.
 • Prehranska dopolnila ne more nadomestiti uravnotežene mešane prehrane.
 • Hraniti izven dosega otrok.

Cink

Cink je eden od najpomembnejših elementov v sledovih; sodeluje pri delovanju več encimov. To je mogoče najti v vseh naših celicah, vendar naše telo ga ne shranite in se lahko pojavi pomanjkanje. Potrebujemo cinka neprekinjeno in v nekaterih primerih - ljudi, ki živijo na območju, kjer je zrak onesnažen, ali nimajo uravnotežene, mešano prehrano, - je vredno, da ga dopolni v obliki sodobne formule.

Cink, naravno prisotne v školjkah, polnozrnate žitarice, ohrovt, stročnice, zelenjava, mlečni izdelki, je eden najpomembnejših elementov v sledovih za dobro zdravje. Je aktivator več kot 70 encimov, beljakovin, ki so odgovorni za napeljevanje različnih ključnih biokemičnih reakcij v telesu. Eden od encimov, ki se opira na cinka je insulin, ki je bistvenega pomena za pravilno presnovo ogljikovih hidratov in energije. Cink je potreben za pravilno delitev celic, zaradi česar je zelo pomemben element za imunski sistem, v katerem so zahteve za replikacijo celične ogromno. Cink igra tudi pomembno vlogo pri funkciji reproduktivnih organov, in prispeva k strukturno celovitost veliko beljakovin v telesu. Pomanjkanje cinka v celičnih membranah celic naredi bolj dovzetne za oksidativne poškodbe zaradi prostih radikalov.

Cink ni enakomerno porazdeljena v telesu. Možgane, srce in pljuča imajo ponavadi bolj stabilne koncentracije, medtem ko je količina v krvi in ​​reproduktivnih organov, kaže, da se razlikujejo glede na količino cinka v prehrani. Presnovne ravni cinka lahko negativno vplivalo na onesnaževanje, neuravnotežena prehrana, duševni ali fizični stres, nosečnost, dojenje, ali bolezni.

Viri:
*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis – R Jayawardena, P Ranasinghe, P  Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda – Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13.
** A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp.
7 razlogov, zakaj izbrati CaliVitine izdelke:
ZAKAJ IZBRATI TA IZDELEK?

 • Z izjemnim strokovnim ozadjem CaliVita že preko 25 let ponuja izdelke, ki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti.
 • Vedno si prizadevamo uporabljati naravne surovine (hranila) najboljšega porekla.
 • Z našim razvojem skrbimo za boljšo absorpcijo hranil, zlasti organskih.
 • Ponujamo 100 % jamstvo za kakovost naših izdelkov.
 • Naši izdelki so podvrženi strogemu in večkratnemu varnostnemu nadzoru, da se nenehno zagotavlja le najboljša kakovost izdelkov.
 • Večina naših prehranskih dopolnil je proizvedena v ZDA pod strogimi farmacevtskimi pogoji.
 • Izdelki so narejeni v skladu z načeli dobre proizvodne prakse cGMP (Current Good Manufacturing Practice), medtem ko se izvaja tudi stalen nadzor in redna revizija s strani FDA (Food and Drug Administration). Delamo v tesnem sodelovanju z lokalnimi oblastmi, da kupcem vedno zagotovimo izdelke najboljše kakovosti.
arrow

Mega Zinc - Komentarji in povratne informacije o tem izdelku

Dodajte komentar, ocenite izdelek ali postavite vprašanje
Trenutno še ni ocen.
0
0
0
0
0
arrow
Garancija najnižje cene
Mega Zinc
Nazaj na vsebino