Chelated Zinc - Trgovine CaliVita International

Pojdi na vsebino

Chelated Zinc

Chelated Zinc
100 tablet

Priporočeni dnevni vnos (PDV):
1 tableta na dan.

Aktivne sestavine
15 mg Cink
Ekološki cink
Cink je element v sledeh, ki ima vlogo pri presnovi kislin in baz, ogljikovih hidratov, maščobnih kislin in sintezi beljakovin ter se nahaja v vsaki celici našega telesa. Ima vlogo pri delovanju našega imunskega sistema, prispeva k ohranjanju zdravih las, kože in nohtov ter k vzdrževanju normalne ravni moškega spolnega hormona testosterona v krvi. Cink ima tudi pomembno vlogo pri kognitivnih funkcijah, hkrati pa s svojim antioksidativnim učinkom ščiti celice pred oksidativnim stresom.

KOMU GA PRIPOROČAMO?
 • Vsem, ki živijo v mestih z onesnaženim zrakom.
 • Vsem, ki ne uživajo prehranskih izdelkov z visoko vsebnostjo cinka, kot so meso ali polnozrnata žita, redno in v zadostnih količinah.
 • Športnikom in vsem, ki opravljajo težko fizično delo.
 • Vsakomur v času stresnih življenjskih situacij.

V PRIMERU POMANJKANJA...
Med simptome pomanjkanja cinka spadajo:v blagih primerih težave s kožo, z lasmi, nohti in vidom ter podaljšani čas celjenja ran. Če je pomanjkanje hujše, pa lahko povzroči nizko rast in atrofijo mod.**

ALI STE VEDELI?
Ali ste vedeli, da številne študije poročajo o koristih uživanja cinka kot prehranskega dopolnila osebah z motnjami presnove ogljikovih hidratov, saj poleg številnih koristnih učinkov cink sodeluje tudi pri presnovi ogljikovih hidratov.

OPOZORILO
Pozor! V primeru ledvičnih težav se pred jemanjem izdelka posvetujte z zdravnikom, saj se cink primarno izloča skozi urin.
Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

VIRI:
*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis – R Jayawardena, P Ranasinghe, P  Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda – Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13.
** A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp.
Új Tápanyagtáblázat (New Nutrient Chart) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp.
Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
ZAKAJ IZBRATI TA IZDELEK?
7 razlogov, zakaj izbrati CaliVitine izdelke:

 • Z izjemnim strokovnim ozadjem CaliVita že preko 25 let ponuja izdelke, ki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti.
 • Vedno si prizadevamo uporabljati naravne surovine (hranila) najboljšega porekla.
 • Z našim razvojem skrbimo za boljšo absorpcijo hranil, zlasti organskih.
 • Ponujamo 100 % jamstvo za kakovost naših izdelkov.
 • Naši izdelki so podvrženi strogemu in večkratnemu varnostnemu nadzoru, da se nenehno zagotavlja le najboljša kakovost izdelkov.
 • Večina naših prehranskih dopolnil je proizvedena v ZDA pod strogimi farmacevtskimi pogoji.
 • Izdelki so narejeni v skladu z načeli dobre proizvodne prakse (Good Manufacturing Practice), medtem ko se izvaja tudi stalen nadzor in redna revizija s strani FDA (Food and Drug Administration). Delamo v tesnem sodelovanju z lokalnimi oblastmi, da kupcem vedno zagotovimo izdelke najboljše kakovosti.
Nazaj na vsebino